jump to navigation

Ketua Polis Kelantan Tunjuk Contoh Buruk April 17, 2009

Posted by ibrahimbaba in masalah sosial, polis.
Tags: , , ,
trackback

Laporan bergambar dalam Utusan Malaysia hari ini menyiarkan Ketua Polis Kelantan menunggang motorsikal berkuasa besar polis dengan pakaian baju Melayu lengkap bersongkok tanpa topi keledar.

Itu adalah satu kesalahan lalulintas dan yang lebih buruk lagi ialah menunjukkan contoh yang salah di hadapan para pelajar sekolah.

Apakah tindakan yang wajar diambil?

Sekian, IB

ABDUL Rahim Hanafi menunjukkan kemahiran menunggang motosikal berkuasa besar Polis Diraja Malaysia di hadapan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail, ketika melancarkan Program Cakna Disiplin Sekolah 2009 di Kota Bharu, semalam.

POLIS Kelantan kini berusaha mendekatkan diri dengan pelajar sekolah di negeri itu melalui Program Cakna Disiplin Sekolah 2009 untuk menangani masalah disiplin dan perlakuan jenayah.

Program itu diilhamkan berikutan kes-kes jenayah di kalangan pelajar semakin membimbangkan di negeri itu sejak tiga tahun kebelakangan ini.

Ketua Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi sewaktu melancarkan program itu di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Ismail, Kota Bharu semalam berkata, langkah turun padang seperti ini lebih berkesan untuk menjelaskan bahaya jenayah kepada pelajar.

About these ads

Comments»

1. el - April 17, 2009

program cakna disiplin… tapi dia sendiri tak berdisiplin…

setiausahapdrms - February 26, 2012

rileks la bro….x kan nk wat presmian kt skolah pon nk kna pkai helmet…slama ni aq ikut dato’ gi wat presmian kt skolah2 yg ada…..dia just test drive dpn bdak2 je…slebih nya pgawai lain yg wat….sabar & JAGA SIKIT…..jgn smpai tindakan diambil sbb mnjatuhkn maruah KP…..

2. tasha - April 18, 2009

ni cume prtjukan nak btau tntg bhya bwk cm 2..jgn slap mnilai sdgkan kita x tau ape tjuan trsebut

3. tasha - April 18, 2009

it juz my oppinion…xkan ktua polis nak kene pkai helmet ugk,biarlh org bwhanny aje ya pkai.ni surrond skolah.ni mjlis rasmi..i think x pyah nak buat sume 2..

4. mAmAT - April 19, 2009

ktua polis hnya bt show sedikit jer..
selebihnya show ditunjukkan oleh
polistrafik pompuan..
ktua polis cma mmbuat pambukaan
dlm show tue…

5. mAmat - April 21, 2009

it juz my oppinion too……
takkan laa ketua polis nak
pakai helmet dlm kwsn skolah tuw..
satu lg..x sesuai laa ktua
polis lau pakai helmet ngan baju melayu..
org kata..biar motor dan pnungaang
nampak cantik….baru laa sepadan..
ari tue pown ktua polis bt show
ngan selamat jer……….

setiausahapdrms - February 26, 2012

btol tu…

6. Tun Mutahir - July 2, 2009

Polis tak pakai topi takpe sebab bukan sape yang boleh saman dia. Polis menjalankan tugas. Polis maksum dalam hal ini, jangan salahkan polis ok.

7. hamba Allah - July 24, 2009

ni cume satu pertunjukan tentang kemahiran beliau menunggang motorsikal tersebut..xpayah la nk buruk2 kn orang tanpa berfikir panjang..

8. hamba allah - October 18, 2009

ni cume satu pertunjukan tentang kemahiran beliau menunggang motorsikal tersebut..xpayah la nk buruk2 kn orang tanpa berfikir panjang..
2 pon x pandai nk beza ke skolah ke x
sesungguh nya dosa memfitnah itu lebih besar dari dosa membunuh
baik ko bunuh orag…..

9. khunshikang - October 22, 2009

macam nak menunjuk-nunjuk dgn pelajar2. nak ajar dorang rempit ke?

setiausahapdrms - February 26, 2012

x ptut anda brfikir sdmikian…beliau hnya buat show je pon….@ pon awak cmburu ….

10. kamal 77 - October 23, 2009

tau nak ambik kesempatan je diorang ni… ini tak betul.. itu tak betul, jaga tepi kain sendiri la… nak komen polis konon, tapi ada masanya pi mengadu kat polis jugak….tolong jangan bangkitkan isu remeh temeh camni…. aku lagi respect kat ketua polis tu.. ko boleh ke bawak motor camtu….

11. Bunyian Terlarang - November 4, 2009

nie menunjukkan yg kita rakyat Malaysia sangat perihatin (banyak makna perihatin nie…hahaha)..even benda kecil pun nak dibesar2kan…kadang2 kita x perasan, benda yg paling kecil yg kita anggap x penting sebenarnya itulah masalah yg sebesar besarnya….

12. Anak Haram - November 18, 2009

bodoh la kau ni..ni kan prtnjukkn,bkn nya bawak atas jalan raya betul2,kau ade lesen x? kau skolah smpi ting brape????……habis 2 mase,polis lancar keta baru evo X pak lah yang test drive xpakai tali keledar,kau ade buat x n3 2??….aku rase kau ni budak skolah lgi kot,nk benci org klantan pon jgn la smpi org vip pon kau blasah jer…bengon..

13. mart doho - August 18, 2010

mengong nate ni woi tu tatoo bodoh bukan nek atas jln bapak hang kambing btoi

14. mart doho - August 18, 2010

kalau dia tunjuk contoh buruk dia takleh jadik polis la hang ni. jelous la tu dia jadi ketua polis hang tu nk jadi ketua keluarga pun tak boleh .

15. jurulatih - August 26, 2010

nak bagitau korang semua…..
depa yang ada kemahiran tinggi pun tak tunjuk lagak di tepi jalan macam mat rempit tu…..
ini nak bagitau jugak yang polis belajar dan terus belajar dan bukannya nak cari pasal tapi nak menyelesaikan masalah semasa…..
Harap pembaca yang budiman dapat menilainya dengan lebih bijaksana….jangan suka cari silap orang…diri sendiri tak tau nak menambahbaikkan, sanggup pula mencari keburukan dan memfitnah….malulah pada diri sendiri….dah habis.

16. jurulatih - August 26, 2010

sdr ibrahibaba…..ingat jangan berahi meraba….cubalah cari lampu untuk di suluh….

17. mohd zain - January 16, 2011

cikgu kencing berdiri anak murid kencing berlari
tak reti bahasa ke…..

18. hentamla - March 7, 2012

keselamatan tetap harus di utamakan dan ketua polis patut tunjukkan pada murid-murid sebelum naik motosikal kena pakai helmet camtu la betul jurulatih!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: