jump to navigation

Apa Jadi Kepada Mereka Yang Ditonjolkan Pada 2004? February 29, 2008

Posted by ibrahimbaba in Uncategorized.
trackback

Sambil meneliti dan cuba membuat analisa kedudukan mereka yang tersenarai sebagai calon untuk PRU12 ini IB turut membuat rujukan pada senarai calon 2004.

Entah secara kebetulan atau bagaimana, dua gambar terpampang di muka 14 Mingguan Malaysia 14 Mac 2004 – Dr. Rozaidah Talib dan Dr. Raman Ismail. Tokoh baru yang ingin ditonjolkan oleh Utusan untuk PRU 11 itu. [Aneh juga dalam gambar ini Rozaidah bertudung – seingat IB, sepanjang penggal dia menjadi YB – tak pernah pula nampak dia bertudung]

Keratan akhbar 14 Mac 2004

Kedua-dua tokoh ini pula telah secara (kebetulan) bersama juga digugurkan pada kali ini. Dilaporkan dalam media rasmi dan tidak rasmi, kedua-duanya telah mengharungi pelbagai episod dalam kehidupan mereka sepanjang satu penggal bergelar YB. Apakah episod-episod hidup seperti itu menjadi suatu kebiasaan di kalangan YB-YB UMNO?

Kisah-kisah yang dilaporkan, dari Perlis hingga ke Sabah, sesetengahnya terlalu keji untuk IB sebut di sini. Bukan ruang ini untuk IB panjangkan cerita-cerita yang telah menjadi buah mulut orang. Dari pelbagai lokasi, peringkat umur dan pelbagai adegan … semua terlalu menjijikkan bagi kita orang Melayu dengan adat ketimuran dan beragama Islam.

Sekadar berkongsi pengamatan …

Sekian, IB

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: