jump to navigation

Pak Lah Cakap Lain – Najib Cakap Lain February 29, 2008

Posted by ibrahimbaba in politik, PRU2008.
trackback

Apa yang IB hendak kemukakan hari ini amatlah menghairankan sekali – Pak Lah dan Najib sudah tidak sehaluan, malah Pak Lah sanggah teori eksperimen satu penggal Najib.

Dengan tajuk “BN bukti dalam sepenggal majukan Kelantan: Najib” Berita Harian melaporkan lawatan Najib ke Pasir Mas pada 27 Feb 2008.

Antara yang boleh dipetik dari BH 28 Feb 2008:

Rakyat boleh nilai keupayaan atau pilih parti lain jika mengecewakan

Sudah sampai masa mereka memberi peluang kepada BN membuktikan kita mampu buat perubahan dan membela rakyat Kelantan dalam tempoh empat tahun atau sepenggal.

Pada hari yang sama disiarkan berita Najib meminta rakyat Kelantan membuat eksperimen memberi kerajaan negeri kepada UMNO/BN, Pak Lah pula menyanggah teori bereksperimen Najib. Dalam BH hari ini (29 Feb 2008), dengan tajuk berita “Negara bukan bahan uji kaji, risiko tinggi jika terpengaruh rayuan” dilaporkan dari Kepala Batas, Pak Lah meminta rakyat tidak terpengaruh dengan dakyah pembangkang supaya memberi peluang kepada mereka untuk memerintah negara ini selama sepenggal.

Apakah Najib berdakyah supaya memberi peluang kepada UMNO untuk memerintah Kelantan selama sepenggal?

Pak Lah menambah “Dia (pembangkang) nak cuba, mana boleh. Kita nak tubuh kerajaan ni, bukan boleh buat eksperimen

Nak buat eksperimen lima tahun (sepenggal), jika tak jadi, tak kah teruk. Itu risiko yang paling tinggi dan saya harap tiada sambutan bagi cadangan seumpama itu

Semoga nasihat Pak Lah supaya jangan dengar dakyah Najib bereksperimen untuk hendak perintah Kelantan didengar oleh ahli-ahli UMNO dan mereka yang sayangkan Pak Lah. Dengarlah baik-baik nasihat pemimpin anda yang melarang ahli dan rakyat jangan memberi sambutan cadangan seumpama itu yang didakyahkan oleh Timbalannya sendiri.

Pak Lah Lah dan Najib Tidak Sehaluan - Pak Lah Sanggah Teori Eksperimen Najib

Apakah mereka sudah tidak sehaluan sehingga mengeluarkan pandangan dan teguran bertentangan secara terbuka? Apakah ini tanda-tanda mereka tidak senang dengan kenyataan masing-masing dan menunjukkan kuasa serta siapa bos?

Maka sudah jelaslah, Pak Lah tidak mahu rakyat Kelantan bereksperimen tukar kerajaan yang diperintah PAS. Maka secara langsung, Pak Lah juga menyanggah kempen menantunya untuk tukar kerajaan Kelantan.

Nampaknya suasana kempen menjadi semakin menarik …

Sekian, IB

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: