jump to navigation

Shahrizat Cemas dan Kian Lemas Di Lembah Pantai March 5, 2008

Posted by ibrahimbaba in Uncategorized.
trackback

Pak Lah berkata bahawa Johor dan beberapa negeri lain tidak perlu dia berkempen kerana yakin BN tidak mempunyai masalah untuk menang. Maka kesimpulannya, bila mana Pak Lah pergi berkempen, bermakna kawasan tersebut diyakininya getir dan berkemungkinan besar dimenangi PAS, Keadilan atau DAP. Lagi kerap dia ke situ makin yakin akan Pak Lah bahawa BN/UMNO akan kalah di situ.

Dengan itu, para pengerak dan perancang kempen di kawasan-kawasan yang dilawati Pak Lah, wajar mengandakan kehebatan kempen bagi memastikan kemenangan yang amat ditakuti Pak Lah. Ini bermakna mereka sudah mengenal-pasti bahawa tempat-tempat itu mereka lemah dan perlukan sokongan Pak Lah untuk menembusi kekuatan PAS/Keadilan/DAP.

Untuk mewakili kawasan Lembah Pantai kali yang keempatnya, sememangnya Sharizat telah terpaksa berhempas pulas sejak ura-ura Nurul Izzah akan berentap dengannya. Malah, sebagai seorang menteri dan juga Timbalan Ketua Wanita UMNO, Sharizat terlalu banyak terpaksa menumpukan kepada Lembah Pantai. Dia sepatutnya melawat dan berkempen di setiap kawasan yang ditandingi oleh Wanita – dan bukannya resah menjaga kawasan sendiri sahaja.

Pak Lah Tolong Sharizat Kerana Jeanne

Takutnya Sharizat akan sokongan yang diberikan kepada Nurul Izzah, dia terpaksa memohon Jeanne untuk memujuk Pak Lah turun berkempen di Lembah Pantai. Itulah yang berlaku dan diketahui umum bahawa Shahrizat minta tolong dengan Jeanne.

Semenjak Shahrizat bergelar wakil rakyat di situ memang ramai yang tidak selesa dengannya. Belum pernah anak-anaknya turun membantu [kenyataan ini disebut sendiri anak sulongnya yang sebaya Nurul Izzah dalam temubual dalam TV] tetapi kali ini ketiga-tiga mereka terpaksa meninggal kemewahan dan keselesaan yang selama ini sukar untuk mereka korbankan.

Akibat gementar dengan sokongan padu pengundi muda yang menyebelahi Nurul Izzah, Mawi terpaksa dikerah untuk bantu berkempen. Malah, malam Pak Lah berkempen, dengan bantuan daya tarikan Mawi, hanya sekitar 1,000 yang hadir mendengar Pak Lah berleter.

Memang jelas semenjak 10 hari yang lepas, kehangatan di Lembah Pantai banyak memihak sebelah Nurul Izzah. Banyak faktor yang menarik ke Nurul Izzah dan banyak juga faktor yang menolak dari menyokong Sharizat.

Keadilan yakin kemenangan memihak mereka dan Shahrizat semakin gementar sokongan pengundi muda ramai meninggalkannya.

Sekian, IB

Advertisements

Comments»

1. adamsikenit - March 6, 2008

Tuan-tuan dan Puan-Puan, sila copy paste benda bawah ni dalam word documents, kalerkan, besarkan mana-mana font yang perlu dan sebagainya. Edit secantik mungkin. Tambah apa yg patut. Kemudian edarkan ke dalam SEMUA peti surat kawasan anda malam ini, esok dan malam esok. Kita harus berjuang hingga titisan terakhir.

INI BUKAN SOAL POLITIK KEPARTIAN!!!!!!!!

TAK KIRA ANDA AHLI PARTI APA PUN!!!

• Tolak Pak Lah dan Khairy untuk Selamatkan UMNO!

• Tolak Pak Lah dan Khairy untuk selamatkan tanah Malaysia dari dijual sewenang-wenang kepada Singapura!

• Tolak Pak Lah dan Khairy untuk selamatkan Syarikat Gergasi Negara dari diratah oleh Singapura!

• Tolak Pak Lah dan Khairy untuk mengembalikan kegemilangan nama negara semasa zaman Tun Mahathir! Kita tak mahu jadi Filipina!

• Tolak Pak Lah dan Khairy, dan anda akan membantu UMNO menjatuhkan mereka dalam Perhimpunan Agong UMNO (PAU) bulan November nanti.

BAGAIMANA?

KITA HARUS UNDI PEMBANGKANG! KITA RELA BN DAN UMNO KALAH BEBERAPA KAWASAN. TAHUN 2012 KITA RAMPAS SEMULA.

Jika BN Menang Besar Seperti 2004, Maka Pak Lah Dan Khairy Akan Mendabik Dada, Dan Hancurlah Masa Depan Anak-Anak Kita.

JIKA MAJORITI BN DIKURANGKAN SECARA DRASTIK, MAKA KETUA-KETUA BAHAGIAN UMNO AKAN MARAH & TAKUT, DAN MEREKA AKAN MENYOKONG PENCABAR PAK LAH PADA NOVEMBER INI.

PAK LAH AKAN KALAH, DAN KHAIRY DAN ANASIR-ANASIR JAHAT SINGAPURA DI JABATAN PERDANA MENTERI, KHAZANAH NASIONAL, TV3, NST DAN TEMPAT2 LAIN AKAN DITENDANG KELUAR!

JIKA ANDA UNDI BN, ANDA KUATKAN PAK LAH.

JIKA ANDA TAK UNDI BN, ANDA LEMAHKAN PAK LAH.

Tolong kami, dan kami akan lakukan seterusnya bulan November nanti.

KEMBALIKAN KEGEMILANGAN NEGARA ZAMAN TUN MAHATHIR!

oleh GAGASAN PENGUNDIAN STRATEGIK MALAYSIA

2. tisso73 - March 7, 2008

kita keluarkan PEMIMPIN PENGKHIANAT AGAMA , BANGSA DAN NEGARA…BERSIHKAN MALAYSIA DARI KEKOTORAN PENIPUAN, RASUAH DAN MEMUNGGAH KEKAYAAN NEGARA UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIR DAN KELUARGA.

MANA2 ORG DACING TU – JENGUK KE DAPUR ANDA DAN LIHAT NILAI WANG ANDA . BENDA PALING ASAS PUN TAK BOLEH FIKIR KE?
AKU NAK GAK MASUK BN JIKA AKU DAPAT HARGA MINYAK ISTIMEWA JIKA AKU BN, AKU DAPAT HARGA ISTIMEWA SEMUA BARANGAN JIKA AKU BN… DAPAT KE? PASTI TIDAK KAN. ANDA PUN RASA SENGSARAKAN? DAN ITU PUN MASIH NAK PANGKAH BN TERUTAMA ORANG MELAYU YG TEGAR UMNO. HOI BANGUNLAH…PARTI TAK SALAH TAPI ORG DALAM TU YG SALAH , PEMIMPIN MENIPU ITU DIKATA PEJUANG BANGSA ?

3. Shahrizat Cemas dan Kian Lemas Di Lembah Pantai « Dunia Baru - March 7, 2008
4. muboth - March 7, 2008

Totaly tolak pak lah, khairy, najib dan kuncu kuncunya serta umno yg telah merosak agama Islam, orang melayu, bangsa melayu dan rakyat Malaysia. Inilah masanya. Jatuh pak lah matilah rashid spr yang muka talam sumpahan babi jika mati. Juga tolak semua org penjawat jawatan kerajaan yg tidak sedar mereka bekerja utk rakyat bukan utk pak lah atau umno. Terlampau dan telah terlanjat perbuatan merka menzalimi rakyat rakyat Malaysia tanpa pertimbangan akal lagi. Mereka tubuh manusia akal binatang.
TOLAK MEREKA DAN KUNCU SERTA KELUARGA MEREKA SEMUA>

5. Bukan Kaum Hawa Sahaja Yang Menderita « Ibrahimbaba’s Weblog - June 16, 2008

[…] (terutama SIS, JAG, NCWO) dan beberapa agensi Kerajaan (dan juga beberapa orang individu seperti Sharizat) akan memperkatakan kisah kemeranaan seseorang isteri yang dianiayai […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: