jump to navigation

Baik Juga Dana BALKIS Dipindah Ke BAKTI April 30, 2008

Posted by ibrahimbaba in Uncategorized.
trackback

Pertikaian kini terarah kepada boleh atau tidak BALKIS dibubar dan segala dananya dipindah ke BAKTI. Pelbagai reaksi dan pendapat bagi membenarkan dan ada yang membantah langkah yang telah dilakukan oleh Zaharah Kecik sebagai isteri mantan MB.

IB tidak mahu berbicara panjang tindak tanduk beliau dan jawatankuasanya itu mengikuti perlembagaan atau tidak. Tetapi kini dana itu sudahpun dipindahkan ke dana BAKTI.

Biarlah di situ. Daripada mereka berbelanja habis atau memindahkan ke tabung-tabung lain lebih baik mereka pindahkan ke tabung BAKTI.

Hanya sekadar beberapa bulan lagi, jawatankuasa BAKTI akan bertukar tangan. Maka tidak ke mana pun dana itu … apabila Pakatan Rakyat mengambil alih. Tetapi … pssst … jangan beritahu mereka, nanti mereka pindah pulak dana itu entah ke mana atau mereka perhabiskan dengan lawatan ke Eropah pulak!

Namun, IB tetap menanti hasil siasatan kes ini. Di sini bakal menguji keberanian Pak Lah dan Khir Toyo.

Umun ketahui bahawa Khir Toyo kini amat lantang menentang Pak Lah. Inilah peluang terbaik Pak Lah untuk menguji keberanian Khir Toyo untuk terus di sebelah Mahathir atau dia terpaksa mengalah untuk bertukar kem.

Jika Khir sayangkan isterinya dan ingin selamatkan isterinya dari terhumban dalam penjara akibat siasatan kes pecah amanah (Criminal Breach of Trust – CBT), maka terpaksalah beliau mengalih “kiblat”nya. Sepertimana yang pernah dilakukan Khir dulu, Khir pernah menyokong Anwar di awal peringkat reformasi tetapi berubah pendirian kerana mengharapkan janji Mahathir untuk kerusi MB.
Sekian, IB

Advertisements

Comments»

1. amen - April 30, 2008

KHIR resign je lah…………buat buat support Tun bila dah tak dikenhendaki. KHIR..you are waste of time


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: