jump to navigation

Astaghfirullah … July 3, 2008

Posted by ibrahimbaba in Kerajaan, masalah sosial, Melayu, politik.
Tags: , , , ,
trackback

Amat mengerunkan. Dan beristighfar panjang bila IB membaca akuan bersumpah Balasubramanian, penyiasat persendirian yang diupah oleh Razak Baginda.

(Kalau nak bacalah … statutory_declaration-balasubramaniam-altantuya)

IB tidak hairan sangat dengan pendedahan bagaimana polis menutup sesetengah yang ingin mereka lindungi. Memang itu kerap kita dengar. Penyalah gunaan kuasa di kalangan pegawai dan anggota polis sudah menjadi budaya di kalangan kebanyakan mereka. Sebab itu bagi sesetengah orang yang meneliti gejala social yang berlaku – kerap kali kita dapati berlaku di kalangan anak-anak polis.

Tetapi IB AMAT TERKEJUT apabila membaca kandungan yang didedahkan oleh Bala. Terlalu “explicit” dan keji!

Jika benar apa yang diperkatakan dalam perakuan 16 muka surat itu … tidak tahu apa lagi yang ada boleh berlaku di kalangan orang-orang kenamaan kita.

Baru semalam, IB dimaklumkan peribadi dan perlakuan tidak bermoral dua orang menteri Melayu kita. Itu pun sudah menganggu fikiran IB hingga sukar untuk tidur. Perkara-perkara seperti ini amat menganggu fikiran IB kerana merenung nasib bangsa dan agama di tanah air kita nanti.

Apakah yang akan jadi pada negara, bangsa dan umat Islam kita jika dipimpin oleh mereka yang seperti ini. Apa akan jadi pada generasi berikutnya?

Astaghfirullah …

Sekian, IB

Advertisements

Comments»

1. Kenapalah Najib? Kenapalah Najib? « Ibrahimbaba’s Weblog - July 4, 2008

[…] balasnya sebelum siaran berita perdana/utama di saluran-saluran TV menyiarkan laporan DSAI dan akuan bersumpah Bala tanpa disangkal/jawab. Sebab itu Najib terpaksa tergesa mengaturkan sesi akhbar lewat petang […]

2. Bekir kg - July 4, 2008

Tiba masanya taRIK NAafas panjang2, gunakan akal yang telah disediakan. fikir sedalam mana boleh cuba fikirkan dan tanya pada diri kita SELAMATKAN ANAK-ANAK KITA DITANGAN MEREKA-MEREKA INI KELAK????????

3. Melawan Fitnah Dengan Fitnah – Langkah Silap Anwar « Ibrahimbaba’s Weblog - July 7, 2008

[…] Apabila Bala membuat akuan bersumpahnya membabitkan Najib dengan pembunuhan Altantuya dan beberapa pendedahan “explicit” dan keji yang lain, ada yang bersorak kerana dikatakan memerangkapkan Najib dan merasakan Najib sudah […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: