jump to navigation

Di Antara Jaminan Bakri Zinin Dengan Jaminan Rahim Nor July 17, 2008

Posted by ibrahimbaba in akhbar, Anwar.
Tags: , , , , ,
trackback

Pagi ini kebanyakan akhbar melaporkan jaminan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Bakri Zinin bahawa Anwar ketika ini “selamat berada dalam tahanan pihak polis.”

Patutkah kita berasa lega dan boleh percaya dengan jaminan Bakri? Bila terbaca laporan seperti itu kini sudah menjadi agak sukar untuk kita percaya.

Kalau 10 tahun lalu, jaminan seperti itu juga IB tonton di kaca TV. Tetapi oleh orang yang berpangkat jauh lebih tinggi dari Bakri. Rahim Nor sendiri yang membuat kenyataan media pada masa itu.

Kita semua maklum bahawa Rahim Nor pada masa itu ialah Ketua Polis Negara. Empat bintang di bahunya. Ketua kepada semua anggota polis! Bakri baru 3 bintang!

Akhirnya terbongkar serta terbukti bahawa Rahim Nor sendirilah yang memukul Anwar hingga separuh mati serta menghalang Ramli Yusuff (yang “dipecat” jawatan baru-baru ini) untuk memanggil doktor.

Itulah yang orang putih sebut “he (Rahim Nor) lied through his teeth” atau boleh kita kata berbohong secara terang-terangan. Mungkin dia seorang yang sangat professional dalam segala tugasannya.

Namun kita merasa syukur Anwar tidak menerima layanan “mata lebam” seperti dulu walaupun kesakitan belakang akibat terpaksa tidur atas simen.

Sekian, IB

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: