jump to navigation

Siapa PM? Mahathir atau Najib? April 24, 2009

Posted by ibrahimbaba in Kerajaan, Mahathir, politik, Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

dari Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 24 April (Hrkh) –“Seolah-olah macam dia Perdana Menteri pula sekarang ini.”

Demikian pandangan yang dikemukakan oleh Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa kepada Harakahdaily dalam satu wawancara semalam.

Menurutnya, mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kini dilihat mempunyai pengaruh ke atas Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak.

“Saya melihat unsur mempengaruhi itu ada dalam kabinet Najib ini.Mutakhir ini saya tengok makin banyak kelibat Tun Mahathir di atas pentas.

“Dia juga buat kenyataan dalam akhbar, hadir dalam program-program besar kerajaan dan mendapat liputan yang agak menyerlah di dalam media.Seolah-olah macam dia (Mahathir) pula PM sekarang ini,”jelasnya.

Dalam pada itu, Nasharuddin dalam mengulas mengenai kabinet ‘Mesra Rakyat’ yang dibentuk Najib menjelaskan, memang wujud pertikaian terhadap anggota kabinet yang dilantik.

“Berkenaan kabinet mesra rakyat,bagi saya ada lagi yang boleh dipertikaikan terutamanya pelantikan mereka yang telah ditolak oleh rakyat, dalam kabinet hari ini mereka bukan sahaja ditolak oleh parti tetapi rakyat.

“Tanpa saya menyebut nama sesiapa pun menteri atau timbalan menteri, kita semua sudah mengenai hal tersebut.Ada di kalangan menteri atau timbalan menteri yang dilantik itu yang menimbulkan tanda tanya di kalangan rakyat,”jelasnya lagi.

Tambahnya, memang tidak dapat dinafikan bahawa ada perubahan yang mahu atau cuba dibuat oleh Najib dalam peringkat awal pemerintahannya.

“Tetapi saya rasa masih terlalu awal untuk dinilai sama ada positif atau sebaliknya perubahan yang cuba diusahakan Najib,”tegasnya. – mks.

(Ikuti wawancara sepenuhnya dalam Harakah cetak akan datang) _

<!––>

<!– .style3 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: #CC0000; } .style4 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: bold; color: #2B6BAC; } #adlist { padding-left: 15px; margin-left: 10px; border-bottom: 1px solid gray; width: 510px; } #adlist li { margin: 0; padding: 0.25em; list-style-type: square; font: Arial; font-size: 11px; font-weight: bold; font-color: #2B6BAC; color: #2B6BAC; } #adlist li a { text-decoration: none; } #adlist li a:link { color: #2B6BAC; } #adlist li a:visited { color: gray; } .style6 {color: #3333FF} .style7 { font-size: 11px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #2B6BAC; } –>

Comments»

1. cucukerinci - April 24, 2009

najib sebenarnya dah jadi boneka kpd che det …..bermakna si najib ni lebih lemah drp paklah…….dlm prk penanti najib kata bn tak payah masuk sebab akan bazirkan duit……tapi che det kata bn mesti masuk tanding …..
kita sama-sama tunggu dan lihat cakap siapa yg lebih laku……jika bn masuk tanding bermakna cakap che det lebih diterima…..

2. halo - May 6, 2009

pihak pembangkang takut kalau mahathir ada pengaruh dalam kerajaan.. sebab tu awal2 dah kata yg bukan2..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: