jump to navigation

Bukan Sahaja Terengganu Bergolak – UMNO Kelantan Pun Sama September 9, 2009

Posted by ibrahimbaba in Uncategorized.
trackback

Heboh kononnya UMNO semakin kuat selepas PRK Manik Urai nampaknya tidak benar terutama bila kita lihat prestasi UMNO di Permatang Pasir.

Malah UMNO bergolak bukan sahaja di Terengganu, tetapi mereka mempunyai masalah ini hampir di mana-mana. Dengan PRK terbaru bakal diadakan di Bagan Pinang dengan masing kem telah mengutarakan calon mereka, UMNO Kelantan pun turut bergolak. Baca selanjutnya dari laporan Berita harian ini:

**********************************

Awang Adek ketuai pasukan khas selesai masalah dalaman

KOTA BHARU: Badan Perhubungan Umno Kelantan melantik Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri, Datuk Dr Awang Adek Hussin, mengetuai pasukan khas menangani masalah dalaman yang berlaku dalam bahagian di negeri itu.

Pengerusinya, Datuk Mustapa Mohamed, berkata pelantikan ini penting bagi membolehkan sebarang isu yang mampu menjejaskan imej parti, dapat diatasi serta diselesaikan dengan sebaik mungkin.

Katanya, pendekatan yang diambil Umno negeri dalam menangani isu berbangkit ialah dengan mengadakan perbincangan membabitkan pengurusan daripada Badan Perhubungan Umno negeri dengan bahagian terbabit.
“Sekiranya wujud masalah dalaman parti yang kita rasa boleh menjejaskan parti, maka kumpulan itu akan mengadakan perbincangan dengan bahagian Umno terbabit dan kaedah ini dilihat cara terbaik ke arah memantapkan parti dalam persiapan menghadapi pilihan raya umum akan datang,” katanya pada sidang media, kelmarin.

Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, selepas Aidilfitri ini, Badan Perhubungan Umno negeri akan menghidupkan semula ceramah bulanan yang dihentikan sementara sempena Ramadan.

Katanya, pendekatan kali ini agak berbeza dengan yang dilaksanakan sebelum ini, dengan lebih membabitkan penceramah di kalangan pemimpin parti.

“Sebelum ini, penceramah hanya membabitkan penyokong parti dan kali ini Umno akan mengetengahkan pemimpin kerana dalam konteks Kelantan, kita rasakan penceramah terbabit mampu menarik lebih ramai masyarakat negeri ini untuk mendengar sekali gus menyokong Umno,” katanya.

Mengenai pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Negeri Sembilan, beliau berkata, Umno Kelantan akan menyokong sebarang calon Umno yang dipilih untuk bertanding bagi kerusi berkenaan.

“Umno Kelantan tetap bersama dengan rakan Umno dari negeri lain akan memberikan sokongan terhadap sebarang calon yang dipilih oleh pucuk pimpinan Umno negeri itu,” katanya.

Comments»

1. Tabib Hj. Norjae Hadi - September 10, 2009

Salam perkenalan buat Tuan rumah. Apakhabar ? Semoga kita mendapat lebih barakah di bulan Ramadan ini. 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: