jump to navigation

‘Yahudi Mata Sepet’ Cuba Boikot Produk Roti Keluaran Orang Islam December 25, 2011

Posted by ibrahimbaba in Anti-Islam, ekonomi, Melayu.
trackback

dari: http://ulatdankulat.blogspot.com/

Wak J: Memang JAHANAM puak-puak ‘Yahudi bermata Sepet’berketurunan DAP nih. Bila  rasa perniagaan sudah mula tergugat mula lah keluar perangai setan dia orang tu. Ham Ka Chan!

Kini tersebar luas di Internet tentang seruan dari segelintir kaum Cina yang menggesa bangsanya untuk tidak memberi sokongan kepada perniagaan melayu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan persatuan Islam dan Melayu.

Email yang diforwardkan kepada saya menyeru agar memboikot Roti Gardenia kerana dimiliki Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (BERNAS) dan ramai orang Melayu mempunyai kepentingan dalam perniagaan tersebut.

Kebanyakkan kenyataan yang disebarkan bukan sahaja tidak berlandaskan fakta malahan ditokok tambah dengan kata-kata provokasi, antaranya menyatakan masyarakat Cina sering dianiyai oleh orang Melayu, perniagaan milik Raja Gula Robert Kuok disabotaj oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.

Kerana rakus dengan keuntungan perniagaan, mereka mencetuskan propaganda dengan mengharapkan simpati dari kaum mereka! Kini mereka telah melampaui batasan dengan mencetuskan sentimen perkauman, ada yang melontarkan kata-kata penghinaan seperti “PERGI MATI MELAYU BABI”“MELAYU BODOH” dan sebagainya. Jika taktik kotor ini berterusan, dikhuatiri bukan sahaja akan memberikan kesan kepada perniagaan milik Bumiputera malahan bakal mencetuskan kebencian & perbalahan antara kaum. Kita lihat sendiri apa yang mereka katakan?:Di Facebook:

Image: Roti Massimo Ringkasan posting di Facebook: ALL MALAYSIAN MUST KNOW THAT LAST TIME GARDENIA BUYS FLOUR FROM FEDERAL FLOUR MILL (FMM). RECENTLY GARDENIA WAS ACQUIRED BY BERNAS AND THE FIRST THING THEY DO IS THEY STOP BUYING FLOUR FROM FFM BECAUSE FFM BELONGS TO ROBERT KUOK. NOW, YOU ALL KNOW WHY ROBERT KUOK NEEDS TO LAUNCH THE MASSIMO BREAD.

MALAYS IS TAKING OVER OUR (THE CHINESE BUSINESSMAN) PROPERTY. THIS BUMI, THEY CAN’T TAKE AWAY PEOPLE’S BUSINESS THEY WILL TAKE AWAY PEOPLE’S BIG CUSTOMER. DO THEY REALLY HATE THE CHINESE BUSINESSMEN SO MUCH?PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO ALL THE MALAYSIAN CHINESE. USE THE UNITED STRENGTH OF CHINESE TO SEND GARDENIA TO HOLLAND. (Maksudnya BOIKOT GARDENIA)

Terjemahan FB (23 NOV 2011, 11:28PM): BUTTER LAU MEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?

Terjemahan FB (24 NOV 2011, 1:37AM): 
DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOW CLASS!!

Terjemahan FB (24 NOV 2011, 2:49PM):
 BECKY WONG TANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA.

TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??

Terjemahan FB (24 NOV 2011, 5:14PM):
 STEVEN LONG MATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!BIADAP!!! SEOLAH-OLAH KITA ORANG MELAYU HANYA MELUKUT DI TEPI GANTANG! SUDAH CUKUP DENGAN KUTUKAN & HINAAN KEPADA ORANG MELAYU.

MARI KITA BUKTIKAN SIAPA YANG PERLUKAN SIAPA! MARI KITA LANCARKAN BOIKOT ROTI MASSIMO INI KERANA KEBIADAPAN MEREKA!

Kalau anda semua nak tahu apa yang si Yahudi Mata Sepet ni kutuk-kutuk pasal Roti Gardenia yang selalu dimakan oleh orang ramai terutama sekali orang Melayu bila tiba hujung bulan, sila ikuti segala komentar-komentar yang dilontarkan ke dalam forum DI SINI

Comments»

1. Zahri - December 25, 2011

http://muslimconsumer4u.blogspot.com/2011/12/email-panas-dari-pengguna-melayu-orang.html

memang dah melampau Massimo racist ni.. tak ada cara lain ke nak berniaga??

2. abdullah - December 26, 2011

Sokong produk halal.
Mesti bersih dan tak meragukan.
Upgrade kualiti.
Harga yg berpatutan.

3. pakcikgangster - December 27, 2011

jom kita ramai2 boikot roti massimo ni, kalau nak jual roti jual jer lah, tak payah nak gunakan isu perkauman.tunjuk kat si robert kuok yang bodoh ni kuasa orang melayu.jgn main pijak2 jer kat org melayu.
dah lama dah kita bersabar! jom boikot sume produk robert kuok!
roti rase babi sesuai utk binatang makan

4. uncleDon - December 29, 2011

mari kita orang melayu beramai2 boikot roti massimo nie, robert cock nie kurang ajar perangai mcm anjing, mesti mak bapak dia x ajar dia, kalau dia nk jual roti dia jual jelah takpayah nk suruh org cina boikot produk org melayu , babi nie kaya pun sbb org melayu , dah tua elok mampos je!!!!

5. kembalilah ke jalan yang benar - January 27, 2012

selama ni mmg kite kene kutuk, perleceh, kene tipu dek yahudi sepet pon tp sbb x paham depa kata apa, kite pon xtau la….

6. fea dairy - January 27, 2012

boikot massimo !!

7. Noranizan Abu - February 2, 2012

yahudi sepet??

8. zalam - February 11, 2012

kalau dulu kalau british x bawa cina masuk malaya tentu x jadi macamni… depa x sedar yang mereka sebenar menumpang di malaysia… kalau dulu masa zaman kominis tembak je semua sepek rasa x jadi la gini ya… tercabar rasanya… kalau kerajaan bagi tentera memerintah dah lama mati katak si jahanam tu… im soldier

9. zalam - February 11, 2012

bila nk mampus yahudi sepet tu…

10. zalam - February 11, 2012

kita orang melayu yg beragama islam kena bersatu… tapi yg menjadi masalah org melayu kita semua banyak dok pub org cina… so camne

11. Intan Terpilih - February 18, 2012

Hebat perdebatan antara kaum ini. Sanggup memaki dan mencarut. Islam agama suci. Tidak perlu melatah. Hanya perlu memilih yang menepati syariat. Cari dan gunalah produk keluaran Islam. Itu yang wajib. Kalau semua umat Islam bersatu hati dan tidak simpan rasa dengki dan pentingkan kekayaan diri sendiri pasti Melayu Malaysia berjaya. Kehendak/ keperluan Fardhu Ain dan Fardhu Kifayah sama-sama kita penuhi.

12. shimah - February 18, 2012

roti keluaran silver birb pun sama…high5

ibrahimbaba - February 22, 2012

High5 dah dibeli conglomerate GLC

13. Dauf - February 21, 2012

Bila bangsa pun sudah menjadi ‘tabir’ kepada hati, kita akan lihat manusia2 hilang pelbagai pertimbangan. Saudara2 seagama ku, you are more better thn tht. bercakaplah dgn penuh hikmah – Dr Mix race yang beragama Islam.

14. Dauf - February 21, 2012

Bang kalau nk boikot ‘benda2 yg bermasalah’ bukan setakat satu dua. Ni juga termasuk, MacD, KFC, Produk nestle, Starbucks etc2 yg mana ternyata mereka ada saham mahupun prnyokong kuat dlm perjuangan penubuhan negara Israel yg merdeka. Buat lah research, dan tanya diri anda sama ada anda ni betul2 perjuang tulin bangsa dan agama.

15. Hamba allah - May 28, 2012

Kita Islam, Allah sayangkan kita Dari kafir. Mari kita rehung sejenak, sebelum merdeka, Kafir2 itu lupa ini TANAH MELAYU, cina2 yg dibawa ke MALAYA adalah Dari keluarga yg daif, kalau kaya xde negara Cina buang mereka untuk dijadakan hamba abdi BRitish. Salah satu syarat untuk merdeka ialah menerima kewarganegaraan hamba2 asing. Jadi tepuk dada Tanya selera.

16. Anti Rasis - September 13, 2012

Kenapa mereka tak boikot TOTO atau Magnum….Kalau hal ada keuntungan Cina ti dak akan lepas peluang….Depan akan jerit itu dan ini tetapi bila bagi duit semua akan berubah…Itu memang tabiat mereka

17. LA - September 13, 2012

Saya dan keluarga dah boilot roti Massimo, jenama Sri Murni (minyak dan telur), Marina (tuna, sardin, nuget) dan harap ramai lagi buat begitu. Kalau kita semua boikot semua jenama ini baru dia terasa kot. Maklumlah Robert Kuok to kaya raya. Kalau satu jenama saja tak terguris pun dia.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: