jump to navigation

Di Mana Perginya Jam Omega Itu … March 15, 2012

Posted by ibrahimbaba in Anwar, Ketelusan.
trackback

Anwar Ibrahim boleh menangkis tuduhan “fitnah” terhadap beliau dengan mudah. Dan tidak perlu ianya berlarutan. Tunjuk sahaja jam Omega milik beliau yang dikatakan tertinggal di dalam bilik yang mana rakaman video tersembunyi yang tersebar luas berlaku.

Mudah!

Ceritanya pun tidak perlu panjang meleret hingga sekarang. Hingga menimbul pelbagai spekulasi.

Anwar amat sensitif apabila ditanya pasal jam Omega itu. Kenapa perlu melenting?

Namun, dalam perbualan dengan seorang ahli Dewan Ulamak PAS dua bulan lalu, beliau menceritakan bahawa Anwar ada menelefon beliau untuk ke majlis doa selamat dan sembahyang hajat sebelum 901. Walaupun beliau telah mengatakan tidak dapat hadir apabila permintaan Anwar disampaikan melalui orang tengah, namun selepas itu Anwar sendiri telefon memujuk untuk datang (bagi memberi kredibiliti kepada Anwar), kerana ulamak ini dilihat kian menjauhkan diri dari Anwar. Kalau dulu ulamak inilah yang disegani ramai apabila hadir membaca doa di awal zaman reformasi dulu.

Ketika menyatakan sebabnya kepada IB dan rakan-rakan yang hadir, ulamak ini mengatakan tidak mungkin beliau hadir membaca doa sedangkan beliau sendiri tahu pasal jam yang pernah Anwar tunjuk kepada beliau dulu. Tidak perlu video yang tersebar untuk menyakinkan beliau, cukup dengan jam itu sahaja, kerana jam itu jam yang special dan tidak mungkin Anwar boleh “mengadakan” yang lain. Sebab itulah sehingga sekarang Anwar tidak dapat menunjukkan jam itu kepada orang ramai walaupun dikatakan disimpan oleh Wan Azizah.

Malah IB difahamkan bahawa hampir keseluruhan Dewan Ulamak mafhum dalam isu ini. Baca seterusnya yang telah IB ulas di sini dulu: Dewan Ulama PAS Sudah Hilang Sabar Dengan Anwar

Bagi IB, Awar perlu segera membersih namanya dalam hal ini. Ianya mudah sahaja. Tunjuk jam dan buktikan bahawa Eskay berbohong.

Sekian, IB

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: