jump to navigation

Apa Komen Mat Sabu Berhubung Kebangkitan Di Syria? August 4, 2012

Posted by ibrahimbaba in Uncategorized.
trackback

Umum tahu kebangkitan rakyat Syria menentang kerajaan Baath Assad tidak disenangi oleh Iran. Malah terbaru, sejam yang lalu, Menteri Pertahanan Iran masih jelas berdiri teguh menyokong kerjaan zalim Assad dengan membantah bantuan luar kepada rakyat Syria:

 The arming of Syria’s rebels will have “very bad implications in the region,” Iran’s Defence Minister Ahmad Vahidi warned today, according to state television.

The AFP news agency said that he added that “the region will face a major crisis if foreign forces, currently (covertly) present in Syria, enter the scene” and intervene militarily.

Pendirian ini jauh berbeza ketika Amerika menyerang Iraq. Dan yang paling ketara ialah sokongan Iran terhadap puak-puak syiah yang membuat kacau bilau jalanan di Bahrain tahun lalu. Ini jelas pendirian yang double standard kerajaan Syiah Iran.

Pencinta Islam kebanyakannya bersama menyokong kebangkitan rakyat dan pejuang Islam di Syria, namun Iran adalah satu-satunya negara yang kuat menyokong Assad.

Suara beberapa pemimpin PAS nampaknya ramai yang menyokong pejuang Islam di Syria tetapi IB teringin hendak dengar pendirian Mat Sabu.

Ramai yang mengaitkan Mat Sabu dengan fahaman Syiah. Malah seorang rakan IB pernah berkata beliau bersama Mat Sabu di Patani dan melihat sendiri Mat Sabu solat sujud atas batu yang menjadi amalan orang-orang Syiah.

Malah ramai di kalangan pimpinan PAS sendiri yang tidak selesa dengan fahaman Syiah Mat Sabu. Presidennya sendiri pernah dipetik berkata tidak mahu biarkan Mat Sabu untuk mempengerusi mesyuarat parti dan akan cuba berusaha untuk mempengerusikannya sendiri. IB pernah menulis berhubung perkara ini (klik)

Tetapi orang-orang Syiah, mereka ada senjata istimewa. Mereka boleh berbohong. Amat istimewa kerana bila berbohong (takiyyah) terhadap orang-orang ahli sunnah itu mereka dapat pahala.

Sekian, IB.

 

 

Advertisements

Comments»

1. Noraliza - November 2, 2012

…. pahala yang mereka letakkan dan labelkan sendiri… Nauzubillah, urusan dosa dan pahala itu kan urusan Allah SWT….

ibrahimbaba - November 2, 2012

Syiah itu telah mengkafirkan sahabat-sahabat Rasulullah s.a.w. Ijmak ulama telah menolak Syiah.

ibrahimbaba - November 2, 2012

Sila tanya Ustaz Harun Din tentang Syiah dan tentang Mat Sabu.

2. Pemimpin PAS Bersama Dengan Kerajaan Assad Syria – Apa Hadi Kata? « Ibrahimbaba’s Weblog - November 6, 2012

[…] sebulan sebelum itu IB pernah bertanya Apa Komen Mat Sabu Berhubung Kebangkitan Di Syria? Sebab IB bertanya adalah kerana orang ramai sudah mahfum Mat Sabu penganut Syiah yang kufur […]

3. Biar Gambar Bercerita lagi- Tokoh Syiah Malaysia dan Kematian Yang Mengaibkan « http://rmf7.wordpress.com - January 4, 2013

[…] sebulan sebelum itu IB pernah bertanya Apa Komen Mat Sabu Berhubung Kebangkitan Di Syria? Sebab itu kita  bertanya adalah kerana orang ramai sudah mahfum Mat Sabu penganut Syiah yang […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: